vineri, 13 august 2010

FEG - Scoala Postliceala FEG Iasi


Prezentare



Scoala Postliceala FEG a luat fiinta la Iasi in anul 1998, la initiativa unui grup de cadre didactice dornice sa creeze o alternativa viabila la invatamantul de stat si cel particular.
Din anul 2004, Scoala Postliceala FEG este membra a EfVET.
Scoala Postliceala FEG este acreditata in baza ordinului MECT 3924 din 5 mai 2008.
Obiectivul principal al Scolii Postliceale FEG este desfasurarea unui program educational care sa creeze specialisti capabili sa raspunda mobilitatii continue de pe piata muncii din Romania si sa se integreze usor in structurile profesionale din celelalte tari ale UE.
Desi relativ tanara in peisajul educational iesean, Scoala Postliceala FEG a avut o evolutie dinamica, ascendenta atat in ceea ce priveste profilele si specializarile cat si in ceea ce priveste efectivele scolare.
In prezent, Scoala Postliceala FEG este acreditata de MECT pentru urmatoarele specializari: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie, Analist Programator, Cosmetician, Stilist (coafor stilist), Tehnician Maseur, Proiectant Decoratiuni Interioare, Secretariat birotica (Tehnician in Activitati de Secretariat), Agent de Gestiune (finante-contabilitate), Functionar Bancar, Agent Vamal.
In anul 2008, Scoala Postliceala FEG a obtinut titlul de "Scoala Europeana".
Activitatea didactica se desfasoara in mai multe spatii de scolarizare, unde functioneaza laboratoare de informatica, sali de curs, cabinete de masaj, cosmetica, coafura, o sala de multimedia si biblioteca şcolii, toate situate in centrul orasului.
Spatiile de scolarizare proprii dispun de mijloace audio-vizuale moderne (video, TV, casetofoane, retroproiector), de tehnologie IT si de dotari specifice pentru fiecare disciplina.
Activitatile practice se desfasoara in institutii de profil dupa un program structurat in concordanta cu continuturile stiintifice si sunt gratuite pentru cursanti, cheltuielile fiind suportate de scoala.
Procesul instructiv-educativ este asigurat de personal didactic calificat, cu pregatire psihopedagogica, integrat in sistemul de perfectionare stiintifica (Casa Corpului Didactic, Universitate).
In pregatirea cursantilor, Scoala Postliceala FEG Iasi aplica planuri si programe avizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, completate cu oferta specifica scolii: studiul limbilor straine (Engleza, Italiana), initiere in domeniul informaticii, educatie ecologica.
Pentru stimularea performantelor scolare, FEG acorda cursantilor cu rezultate deosebite la invatatura burse de merit si de studiu, constand in reducerea cu pana la 100% a taxei de scolarizare si premii celor ce se disting in concursurile organizate la nivel de scoala, interfiliale si la nivel national.
Pentru cursantii cu situatie sociala deosebita, Scoala Postliceala FEG acorda, diferentiat, burse sociale. Sunt stimulati si cursantii care se implica in cercetarea stiintifica prin sustinerea de lucrari in cadrul sesiunior de comunicari stiintifice.

Pentru viitor ne propunem:
*   sa asiguram spatiu propriu de scolarizare dotat corespunzator pentru toate profilele si specializarile;
*   infiintarea de laboratoare si cabinete scolare;
*   sali pentru activitati extracurriculare;
*   diversificarea specializarilor din profilul Servicii;
*   mentinerea Scolii FEG in pozitia de lider al pietei scolare iesene;
Scoala Postliceala FEG se adreseaza tuturor absolventilor de liceu, cu sau fara examen de bacalaureat, indiferent de varsta, absolventilor de facultate, personalului angajat si somerilor si tuturor celor care doresc sa se specializeze intr-o meserie noua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu